Mijn ervaringen

Een aantal voorbeelden laten zien hoe intuïtief schilderen werkt en wat het effect is.

Mijn klant was een man van 46 jaar, hij was kunstenaar. Door de gevolgen van een herseninfarct had hij al een hele tijd niet meer geschilderd. Hij heeft een dag lang een workshop gevolgd. Dit gaf hem inspiratie thuis verder te gaan. Korte tijd later werd hij gevraagd om te komen exposeren.
 
Een andere klant was een vrouw van 52, zij volgde een workshop. Zij beleefde hieraan zoveel plezier dat zij daarna, in haar eigen woonplaats, een schildercursus is gaan volgen. Na de workshop heb ik haar werk ook geduid. Zij vertelde later dat zij hier veel aan had gehad omdat een aantal zaken hierdoor op zijn plek vielen.
 
Tijdens een weekend elders mocht ik een schilderactiviteit begeleiden.
Het bleek dat een vrouw van in de 60 door het schilderen heel goed haar emoties zoals verdriet en boosheid kon verwerken. Dit resulteerde in drie schilderijen waarvan de laatste, hele mooie, vrolijke kleuren had. Zij voelde zich door het schilderen een stuk beter.
 
In het najaar van 2010 heb ik licht dementerende ouderen begeleid in een viertal middagen bij het schilderen samen met een groepsleidster, die deze mensen goed kent. De mensen beleefden erg veel plezier hieraan en gingen elke keer weer vrolijk gemutst na afloop weg.
Een artikel over deze workshops is te lezen op: Kunst als aansprekende vorm 
Uitleg over de werking en het effect van intuïtief schilderen kunt u lezen in het volgende artikel:

 

intuitief schilderen, Marjon, Butterhoff, workshop, schilderen,cursussen, Zwolle, atelier, vlindertuin, vlinders, vlinder, schilderijen, schilderij, fotografie, natuurfotografie, hobby, creatief, creativiteit Werkplaats voor creatieve ontwikkeling, voor cursussen en workshops intuitief schilderen.