Over mijzelf

 Mijn naam is Marjon Butterhoff, (1963).

Van jongs af aan was ik altijd aan het tekenen en knutselen.
De creativiteit zat er dus al vroeg in. In de loop van mijn leven ben ik op velerlei manieren creatief bezig geweest. Soms met knutselen of met het naaien van kleding en woondecoraties. Ook vind ik het leuk  praktische bruikbare hulpmiddelen te bedenken en te maken zoals bv. een regenhoes voor een scootmobiel.
 
Vanaf mijn 16de houd ik me ook bezig met fotografie. Begonnen met een simpel kodakje. Later met een Konica Z-up110 en een APS camera Minolta Vectis 300L. Mijn eerste digitale camera was een Nikon coolpix 3200. Hiermee heb ik de beginselen van het digitaal fotograferen eigen gemaakt.
Natuurfoto’s maken is een van mijn grote passies. Bij bloemen en insekten ga ik graag op macro niveau aan het werk. Ik gebruik hiervoor een Olympus SP 560uz, een hybride camera.
 
Verder ben ik ook aan de slag gegaan met andere materialen zoals klei en heb een tijdje les gehad in het werken met keramiek.
Tekenen en schilderen heb ik altijd gedaan en daarin heb ik me breed ontwikkeld. Ik beheers meerdere schildertechnieken door onder andere drie jaar lang lessen te volgen bij de Muzerie in Zwolle. Daarna heb ik ervaringen opgedaan op het gebied van helend tekenen bij Sytske Nijland, schilderen op antroposofische basis en het andere uiterste is action-  en bodypainting. Kortom; van heel ingetogen naar zeer extravert.
Uiteindelijk is het intuïtief schilderen helemaal mijn ding geworden.
 
Een aantal jaren geleden ben ik in Zwolle begonnen met het geven van workshops, schilderen op helende muziek. Dit bleek goed aan te slaan; vooral deelnemers die nog nooit of weinig hadden geschilderd ontdekken bij deze manier van schilderen veel over zichzelf. Ik merkte hierin mijn kwaliteit; ik ben in staat om de schilderijen intuïtief te duiden. Zo kan ik, indien de gewenst, de cursist enige uitleg geven over wat ik ‘zie’ in het schilderij. Ik kwam erachter dat dit mijn passie is en heb ervaren dat mensen dit heel fijn vinden en plezier beleven aan deze manier van schilderen. Door deze ervaringen heb ik besloten op professionele basis verder te gaan met mijn eigen atelier. Zo kan ik naast het lesgeven in schilderen ook deelnemers intuïtief laten werken en daarmee iets extra’s bieden!
 
 
Nieuw! Interieurfotografie bij verkoop van woning of presentatie.
 
Sinds kort ben ik me gaan toeleggen op interieurfotografie, voor een betaalbaar tarief kan ik interieurfoto’s komen maken.
Informeer eens naar de mogelijkheden via mijn contactpagina. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.
 
 
intuitief schilderen, Marjon, Butterhoff, workshop, schilderen,cursussen, Zwolle, atelier, vlindertuin, vlinders, vlinder, schilderijen, schilderij, fotografie, natuurfotografie, hobby, creatief, creativiteit Werkplaats voor creatieve ontwikkeling, voor cursussen en workshops intuitief schilderen.